Vilken utrustning kommer jag att få för min fiberanslutning?

Den utrustning som du kommer att få och ska monteras i din fastighet om du väljer vårt paket med gruppanslutning ”Tripple-play” är följande:

Kopplingsbox/fiberanslutning – monteras av Wikstrands maskin AB på insidan av vägg där fibern kommer in. Det är i denna som fiberpatchkabeln (fibersvansen) ansluts och dras vidare till routern.

Mediabox/Router – i denna ansluts andra änden av fiberpatchkabeln (a) och du monterar den själv där du vill ha den. Det ingår en fiberpatchkabel på 1 meter. Behöver du en längre kabel går detta att beställa av föreningen.
Det är till denna enhet som all utrustning ska anslutas (datorer, TV-box, telefon).
Denna enhet innehåller också en trådlös accesspunkt som gör att du kan ansluta till internet från t.ex. en surfplatta eller bärbar dator via wifi. Du kan koppla in dina befintliga telefonjack till routern genom att ansluta första jacket till routerns telefonuttag och sedan använda den befintliga dragningen av telefonledning i ditt hus.

TV-box – placeras intill din TV som ansluts till denna via en HDMI-kabel eller en SCARTkabel. Du behöver en TV-box till varje TV som du vill ansluta till fibernätet. Mellan denna enhet och routern används en nätverkskabel . I paketet ingår en TV-box och
om du vill ha fler kan detta beställas separat.

Läs mer om: Fiberdragning och utrustning i hemmet för fibernatet

Was this answer helpful ? Yes (0) / No (0)