SENASTE ARTIKEL

Nu är vårt fibernät i drift!

Den 9 mars vid 21-tiden fick vi äntligen igång vårt fibernät i Bråta fiber!

Alla bör nu ha fått ljus i sin fiber och få ”gröna lampor” på routern när man kopplat in den.

Det första som man ska göra för att kunna komma ut på Internet är att koppla in och starta datorn samt öppna en webbläsare (browser). Man kommer då till Net at Once registreringsportal där man börjar med att registrera sig och gör de val som man önskar, t.ex. snabbare surfhastighet, flytt av telefon, mm. Dessa val kommer man även att kunna göra senare. När detta är gjort är det bara att surfa ut på nätet.

Får du inte igång din uppkoppling eller stöter på problem med din registrering har Net at Once upprättat ett särskilt journummer för oss i Bråta fiber. Detta nummer är 0470-592799 (helgfria vardagar 09-20) och kommer att finnas under en månad framåt. Vill du hellre skicka e-post är adressen kundtjanst@netatonce.se. Du kan även hitta en del svar på dina frågor på vår webbplats https:///bratanet.se under rubriken ”Frågor och svar”. Mer information om den utrustning du fått till ditt gruppabonnemang och hur den ska kopplas samman hittar du på: http://bratanet.se/dokument/Montering.pdf.

TV-utbud från Sappa
I informationsbrevet om TV-utbudet från Sappa kan man tolka att det endast ingår 18 TV-kanaler. Detta stämmer inte utan i vårt avtal har vi 22 TV-kanaler. Läs mer om detta i bifogad information. För att starta upp ert TV-abonnemang som ingår i Triple Play finns information om hur detta görs i det välkomstbrev som ni fått/kommer att få tillsammans med er TV-box. Sappa meddelar samtidigt att dom kommer att ha en kanalomläggning den 14-15 mars och kommer under dessa dagar att mycket begränsade möjligheter att aktivera nya kunder. Försök därför, om möjligt, att ringa till Sappa för aktivering antingen före den 14/3 eller efter den 15/3.

Fakturering av fibertjänsterna
När nu nätet är i drift kommer även kostnader för våra tjänster. Bråta fiber har uppdragit faktureringen av våra nättjänster och serviceavgifter till Gullspångs fibernät ekonomisk förening (GFEF). Detta innebär att fakturor på tjänsterna kommer att komma därifrån och inte ifrån Bråta fiber. Net at Once fakturerar för sina tjänster kvartalsvis i förskott, vilket innebär att alla medlemmar kommer att få sin första kvartalsfaktura för fibertjänsterna inom några dagar med betalningsdatum den 31/3. Denna faktura kommer att omfatta perioden april – juni 2016 samt resterande del av mars. Därefter kommer avgifterna att faktureras kvartalsvis. De medlemmar som har anmält en e-postadress kommer att få fakturan via e-post och övriga med vanlig pappersfaktura med fakturaavgift på 20:-/faktura.

Årsmöte måndagen den 4/4
Måndagen den 4 april kl. 18.30 är det årsmöte i Hova kommunhus. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar kommer det att finnas möjlighet att ställa frågor kring fiberuppkopplingen och de tjänster som finns. Kallelse och mer information om detta kommer i nästa vecka.

Hälsningar
/Styrelsen

  1. Information om uppstart av vårt fibernät i Bråta fiber
  2. Lägesinformation – Bråta fiber
  3. Dags att välja tjänster i vårt fibernät
  4. Inblåsning av fibern har påbörjats
  5. Inblåsning och svetsning av fiber startar inom kort
  6. Lägesrapport fiberdragning i Bråta med omnejd
  7. Tillfällig mobil bredbandslösning tills fibernätet är klart
  8. Anslutningsbox för inkommande fiber
  9. Varför ska jag ha fiber?