Information om uppstart av vårt fibernät i Bråta fiber

Arbetet med att gräva, blåsa fiber och svetsa har pågått intensivt den senaste tiden. Vi är något försenade jämfört med vår ursprungliga plan, men nu börjar vi se slutet på arbetet framför oss och början på vår tillgång till en snabb och tillförlitlig uppkoppling.
Markförhållanden på en del ställen har varit mindre gynnsamma än beräknat och därmed tagit lite mer tid. Wikstrands maskin AB räknar med att vara klara med hela Bråta fibers nät i nästa vecka med undantag av några anslutningar som kommunen har beställt extra. För att vi ska kunna få ljus i våra fiber behöver stamnätet från oss vid Midskog via Thasse fiberförening och fram till kopplingspunkten på Göta holme i Gullspång också vara klart och det arbetet pågår också just nu och beräknas vara klart inom kort. Detta arbete utförs av Thasse fiberförening, vilket gör att vi inte kan styra över detta. När hela nätet är helt klart kommer vår kommunikationsoperatör Net at Once att koppla in sin utrustning i vårt nodhus samt i stationen i Gullspång och starta upp vårt fibernät.

Vi tror att allt detta kan vara klart och att vi har en uppstart av vårt fibernät i början av mars men återkommer med exakt datum för uppstart när vi vet.

Mediaboxar delas ut

Denna vecka har vi börjat dela ut mediaboxar (routrar) och fiberpatchkabel till de medlemmar som valt Tripple-Play, Bredband/telefoni och delårsabonnemang. Har du inte fått din box ännu kommer den till dig via områdesansvarig inom kort. Här finns en länk till instruktioner över hur utrustningen ska kopplas in och monteras: https://bratanet.se/dokument/Montering.pdf . Denna kan vara bra att ha läst igenom innan ni börjar montera er utrustning.

Längre fiberpatchkabel

Till mediaboxen medföljer en fiberpatchkabel på 1 meter för att ansluta mediaboxen till fiberuttaget som Wikstrands har monterat hos er. Placerar man mediaboxen intill fiberuttaget räcker denna kabel väl. Skulle du önska placera din mediabox längre ifrån fiberuttaget behöver du beställa en längre fiberpatchkabel. Fiberkablarna finns att beställa i längderna 3, 5, 7 & 10 meter på Bråta fibers hemsida: https://bratanet.se/fiberkabel/.

Dessa fiberkablar kostar (inkl. moms):
3 meter: 92:-
5 meter: 109:-
7 meter: 139:-
10 meter: 154:-

Kostnaden för längre fiberpatchkabel faktureras separat.
Behöver du en längre kabel än 10 meter, kontakta Bråta fiber så löser vi det.

TV-box

För de som beställt Tripple-Play, där även TV ingår kommer det även att levereras en TV-box. Dessa boxar kommer till oss i slutet av februari och vi återkommer med information kring hur den kommer att levereras. Behöver ni mer än en TV-box, kan extra boxar beställas från Sappa efter att vi startat upp leveransen av TV.

Årsmöte 2016

Vi vill samtidigt passa på att informera om att Bråta fiber kommer att ha årsmöte den 4 april kl. 18.30 i Hova kommunhus.

Hälsningar
/Styrelsen